Durva hatásai vannak a klímaváltozásnak

Negyedmillió gyerek halhat bele a klímaváltozásba

Nagyjából 250 ezer gyermek vesztheti életét az egyre gyorsuló klímaváltozás hatásai miatt - figyelmeztetett nemrég egy segélyszervezet.

2009.11.08 16:12medipress.hu

A Save the Children nevű szervezet hangsúlyozta, hogy ez a szám 2030-ra akár évi 400 ezerre is nőhet. Az Érezd a hőséget című jelentésük szerint a klímaváltozás okozza a 21. század legnagyobb egészségügyi megpróbáltatásait a gyermekek számára. Véleményük szerint 2030-ra több mint 175 millió gyermek fog szenvedi az olyan természeti jelenségek miatt, mint a tornádók, szárazságok, vagy éppen az árvizek. A következő generációból több mint 900 millió gyermeket fog érinteni az ivóvíz hiánya, és 160 milliót az öt év alattiak egyik legkegyetlenebb gyilkosa a malária, amely olyan vidékeken is felbukkan majd, amelyeken eddig ismeretlen volt.

Midge Ure, a brit Ultravox! együttes sztárja 25 év után nemrég ismét ellátogatott Etiópiába, ahol 1984-ben nagy éhinség pusztított. Ennek köszönhető a világ leghíresebb jótékonysági eseménye is, a Bob Geldoffal megszervezett Band Aid koncert is, amely annak idején hatalmas segítséget jelentett a szenvedőknek.

A klímaváltozás többé nem egy jövőbéli vízió, ez ma már egy hatalmas veszélyt jelentő valós probléma” – nyilatkozta a Daily Expressnek a híresség. „Mindannyian hallottunk már a kelet-afrikai élelmezési problémáról, de most hogy ott jártam, saját szememmel láttam, hogy ez milyen borzalmas következményekkel jár a gyerekekre nézve, és hogy a kicsik mennyire védtelenek a klímaváltozással szemben” – tette hozzá a zenész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.