Mindent egy lapra

Erőt merít a pókerezésből a mellrákos anyuka

A pókerben, ahogy az életben is, a szerencse forgandó - mégis, vannak olyanok, akiknek ez a szerencsejáték lehet az egyik legmegnyugtatóbb fix pont az életében.

2009.09.20 13:36MTI

Nicole Rowe 40 éves New York állam Salisbury városában élő kétgyermekes családanya a Wes Point-i katonai akadémia optikusaként dolgozik, nemrég mellrákot diagnosztizáltak nála. A betegség nem ismeretlen a családjában, Nicole nagymamája mellrákban halt meg.

A 40 éves anyukát arról tájékoztatták, hogy kettős masztektómiát (emlőeltávolítás) kell végrahajtani rajta. Ennek ellenére Nicole Rowe a kétségbeesés helyett inkább elutazott Atlantic Citybe, ahol egy női pókerbajnokságon vett részt. Nicole Rowe számára az volt a cél, hogy a valóság szörnyűségét, a rákot valamilyen módon kiszűrje a tudatából, ezért, részben barátai unszolására jelentkezett a pókerbajnokságra. A póker-torna során lassan híre ment, hogy mellrákban szenved, amivel kapcsolatban gyakran bonyolódott beszélgetésekbe versenytársaival, akik állapotáról érdeklődtek.

Nicole ezeket a beszélgetéseket igyekezett arra is használni, hogy a hagyományos mammográfiás szűrés mellett nőtársai időnként kérjék, hogy szonográfiás diagnosztikai vizsgálatot is hajtsanak végre náluk, mivel az előbbi módszer nem minden daganat típust képes időben kimutatni. Nicole végül másodikként végzett a női pókerbajnokságon, de a – meglepő módon férfi – első helyezett az általa nyert több mint 20 000 dollárnyi (kb. 3,7 millió forint) összeget jótékony célokra, többek között egy mellrák alapítvány számára ajánlotta fel – nem kis részben Nicole hatására. Nicole számára sem a második hellyel járó összeg jelentette a legtöbbet, hanem az érzés, hogy a versenytársai mind együttéreznek vele, és ezt az együttérzést számtalan módon kinyilvánították felé a beszélgetések során. A rendezvénynek helyt adó hotel munkatársai szintén együttérzésük jeleként pénzadományt juttattak el egy mellrák alapítvány számlájára.

Nicole következő állomása már maga a műtét lesz, amelyről és a tapasztalatairól blogot ír az interneten, hogy segítsen azoknak a nőtársainak, akiknek szintén szembe kell néznie a mellrákkal. A póker, pedig, ahogy ő fogalmazott megmarad egy remek módszernek, amivel elterelheti a figyelmét betegségéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.