Miért szokjunk le a dohányzásról?

Tíz nyomós érv, hogy letegye a cigit

Minél hamarabb leszokik a dohányzásról, annál gyorsabban fogja tapasztalni életében a következő nagyszerű változásokat...

2008.02.13 14:58rakliga.hu

1) pár napon belül visszanyeri íz- és szagérzékelését

2) légzése egyenletesebbé és természetesebbé válik

3) életritmusa kiegyensúlyozottabb, álma frissítőbb lesz

4) nyugodtabbá válik, és az élet elfeledett ízei térnek vissza

5) a stressz, nyugtalanság és ingerültség formájában jelentkező elvonási tünetek hamar enyhülnek (különböző terápiás módszerek is a segítségére lehetnek)

6) a jelentkező előnyök hamarosan elhalványítják a kellemetlenségeket

7) kevesebbet fog költeni, sőt, megtakarításokat is elérhet (a motiváció remek forrása, ha a szívének kedves célra "félreteszi" azt az összeget, amit korábban cigarettára költött)

8) az esetenként jelentkező testsúlygyarapodás "kezelését" az első három hónapban el tudja sajátítani

9) haja és bőre egészségesebbé válik, és ujjai, fogai vagy lehelete sem árulkodik már szokásáról

10) visszanyeri helyét a társaságban; a sorra nyíló nemdohányzó helyek segítségével egészségesen élhet normális életet, egyúttal nem kell kitennie magát a dohányzás csábításának.

Függetlenül attól, hogy Ön erős vagy alkalmi, idősebb vagy fiatalabb dohányos, sosem késő, hogy leszokjon a dohányzásról, még akkor sem, ha többször kell nekifutnia. Ma már számos hatékony módszer létezik (rágó, tapasz, tabletta). Igénybe veheti orvosok vagy egyesületek segítségét, a döntés előtt és után is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.