Túl korán jött a pubertás!

Gabona a ludas? - Ötévesen menstruálni kezdett egy kislány

Az egészséges életmód elkötelezett híve annak a kislánynak a családja, aki óriási megdöbbenésre a pubertás kor jeleit kezdte produkálni - Mindez még nem lenne furcsa, az azonban annál inkább, hogy csak ötéves.

2009.06.22 11:45

Meghökkentő eset - Csomókat is találtak a mellében annak az óvodás kislánynak, aki öt esztendősen kezdett el menstruálni.

A gyermek rengeteg gabonát evett, mivel családja az egészséges életmód követője, és sokszor kapott gabonapelyhet enni - adta hírül a Délmagyarország.

A kislányt orvoshoz vitték és csakhamar kiderült, hogy a korai pubertáskor jeleit fertőzött gabonából készült élelimszer okozhatta - írja a lap.

Az eddigi kutatások alapján valószínűnek tűnik, hogy a fuzáriumgomba egyik mérge lehet a tünetek kiváltója, a gomba ugyanis megtámadja a gabonaféléket - adta hírül a Délmagyarország.

Lányoknál korai menstruációt, fiúknál pedig mellnövekedést okoz, csomók fordulhatnak elő mindkét nemnél és a nemzőképességet is befolyásolhatja a későbbiekben.

A Délmagyarország úgy tudja, hétfőn rendkívüli ülést és sajtótájékoztatót tartanak Budapesten, a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatalban a megdöbbentő eset miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.