Mit tegyünk, ha álmaink összezavarnak

Mit jelentenek szexuális álmaink?

Az ébredés határán, álom és ébrenlét közötti kellemes állapotban még telve vagy az éppen álmodottakkal: az egykori gimis szerelmed, aki után szenvedélyesen vágytál, de ő soha nem nézett rád, most álmodban éppen olyan szenvedélyesen ölelt és csókolt.

2009.06.02 07:52drinfo.hu

És csodák csodája, még azért is bocsánatot kért, hogy akkor elhanyagolt. Bűnbánó arcára gondolva negédesen nyújtózol, megfordulsz az ágyban, és... meglátod békésen alvó féjedet. Hoppá! Hirtelen bűntudat áraszt el az előbbi jóleső érzés helyett. Villámként csap beléd a felismerés, mentálisan házasságtörést követtél el.

Azon rágódsz, vajon miért éppen egy régi szerelemről kellett álmodnod. Talán mert a házasságod nem éppen olyan, mint kellene? Ha álmaid néha teljesen összezavarnak, nem vagy egyedül. A jó hír az, hogy a szexuális töltetű álmokat nem kell azonnal úgy interpretálni, mint a vágy szószerinti kivetüléseit.

De az igaz, hogy ha megtanuljuk értelmezni álmainkat, akkor megértjük önmagunkat: mit szeretnénk lelkünk mélyén, mitől félünk, miért aggódunk, mire vágyunk igazából. Odafigyelni éjszakai álmainkra, annyit jelent, mint megvalósítani ébrenléti álmainkat, mondják terapeuták, és ha felkészültél erre, íme négy igen gyakori romantikus álombéli forgatókönyv.

Az ex felbukkanása

Rengeteg nő van, akik zavarónak érzik a múltjukból előbukkanó romantikus figura behatolását álmaikba. A makacsul ismétlődő álmok egy volt szerelemről, főleg ha ő olyasvalaki, akivel még ma is találkozunk néha, és beszélgetünk, aggodalomra adhatnak okot, de ha csak alkalmi bevillanások, akkor semmi mást nem jelentenek, mint mentális vakációzást a mindennapi élet terhei közepette. A volt szerelem szimbólikus, mondják szakemberek. Bármit jelenthetnek, amire vele kapcsolatban asszociálunk.

Egy gimis vagy főiskolás barát azt a szabadságot szimbolizálhatja, amiben részünk volt, amikor még nem voltunk megállapodva, nem volt életünkben stressz, gyerekek és banki törlesztőrészletek. Ha szexi rosszfiúról álmodunk, akkor talán több spontaneitásra és szenvedélyre vágyunk a jelenlegi romantikus életünkben. Ne bánjuk tehát ezeket az álmokat, elvégre is az álombeli szex igencsak biztonságos szex.

További részletekért kattintson ide!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.