Burgonya, kukorica, brokkoli

Amerika kedvenc zöldségei!

Olajban sütve vagy püréként fogyasztva: a burgonya magasan Amerika kedvenc zöldsége, őt követi a kukorica és a brokkoli, jelentette be az Idahói Burgonyatanács csütörtökön.

2009.02.24 15:33medipress.hu

Az Amerika legnagyobb burgonyatermelő államában, Idahóban nyilvánosságra hozott közvéleménykutatás során az derült ki a kérdezők számára, hogy a megkérdezett ezer 18 éven felüli közül 26 százalék jelölte meg a burgonyát, mint kedvenc zöldségét, második helyre a kukorica került (19 százalék), míg a brokkoli végzett a harmadik helyen (17 százalék).

Arra a kérdésre, hogyan szeretik az amerikaiak kedvenc zöldségüket, 28 százalék válaszolta, hogy püréként, 25 százalék szereti sütőben sütve, 20 százalék hasábburgonyaként, 10 százalék hússal keverve (mint például a húsos pite) és 5 százalék chipsként.

Az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériuma napi öt adag zöldség elfogyasztását javasolja. Az Idahói Burgonyatanács legújabb felméréséből kiderült, hogy az amerikaiak 98 százaléka megfelel ennek, mivel fogyasztanak krumplit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.