Nem elég a helyes táplálkozás és testmozgás

Egyre többen döntenek az immunterápia mellett

Az immunterápia nem csak a tünetek megszüntetésére alkalmas, de egyben segítségével megelőzhetőek az olyan súlyosabb, allergia következtében kialakuló szövődmények, mint az asztma.

2009.02.09 10:42orvostkeresek.hu

Napjainkban számos terápiás mód áll rendelkezésre az allergiás panaszok kezelésére. Azok számára, akik hosszú időre szeretnének megszabadulni a tünetektől, vagy kellemetlennek érzik a gyógyszer szedést, orrcseppek és egyéb tüneti kezelésre szolgáló szerek használatát nyújt kiváló lehetőséget az immunterápia.

Kasza Gábor, a Crystal együttes énekese tíz éve szenved allergiás tünetektől. A kezdeti időszakban a megfelelő terápia hiányában az allergia szövődményeként kialakult asztma kezelésére gyógyszeres terápiát vett igénybe. Az orrdugulással, szemviszketéssel járó tünetek azonban továbbra is sok esetben okoztak jelentős problémát egy-egy fellépés, fotózás alkalmával. Megfelelő kezelés mellett és életmód váltásának köszönhetően panaszai enyhültek.

Az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás azonban csak átmeneti javulást eredményezett, allergiás tünetei a múlt szezonban ismét erősödtek. Gábor ekkor hallott az immunterápia lehetőségéről. Mivel hosszú évekig csak erős gyógyszerekkel sikerült panaszait enyhíteni, érthető módon olyan módszert keresett, amellyel nem csak a gyógyszerek szedését kerülheti el, de hosszú időre megszabadulhat a tünetektől. Dr. Balogh Katalin allergológus, immunterápia-specialista elmondta, Gábor tüneteit a parlagfű és fekete üröm pollen okozza.

A számára összeállított kezelést már most februárban el kell kezdenie, így tünetei várhatóan már ez évben is csökkennek. A tünetek megszűnésére a terápiát követő harmadik évben számíthat, azonban a tüneti kezelésre szolgáló szerek használatát addig is folyamatosan csökkentheti. Az immunterápia nem csak a tünetek megszüntetésére alkalmas, de egyben segítségével megelőzhetőek az olyan súlyosabb, allergia következtében kialakuló szövődmények, mint az asztma.

Gábor számára az is nagy könnyebbséget jelent, hogy az immunterápiás készítmények alkalmazása otthonában elvégezhető és mindössze napi pár másodpercet vesz igénybe. A terápia időtartama egyéntől függően 3-5 év, hatására 10-12 éves tünetmentes időszak érhető el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.