2009 - egy új lehetőség Önnek is

Mitől lesz egészséges, mint a makk?

Elkezdődött egy új év, egy új lehetőség arra, hogy jól csináljuk, vagy jobban csináljuk, mint az előző évben, években, és ahogy Ön is tudja, ép testben ép lélek.

2009.01.28 10:29

Mindennek az alapja, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben! Tegyünk érte! Nem is gondolná, hogy egy-két apróság, mennyit javíthat egészségi állapotán és nem utolsó sorban a kedvén!

Szundikáljunk!
Kutatások kimutatták, hogy a délutáni szundikálás csökkenti a feszültséget és segít feltöltődni. Ezért is fontos dolog az alvás! Egy dologra vigyázzunk: ne aludjunk fél óránál többet! Harminc perc elteltével ugyanis a szervezet mély álomba merül, és a kutatók szerint hatékonyabb, ha a mély állom fázis előtt ébredünk fel.

Csökkentsük a kalória bevitelt úgy, hogy kevesebb cukros lét iszunk!
Ne igyunk cukros üdítőket! Ezek megduplázhatják a napi kalória bevitelt!

Ismerjük meg a testünket!
Kutatások kimutatták, hogy a normális (25 és 30 közti) BMI indexszel rendelkező nők nagy részének zsírfeleslege van. A legtöbb jól felszerelt fitness teremben találhatunk olyan mérőműszert, amely a testünk zsír arányát méri. Sőt vannak olyan különleges mérlegek, amik meg tudják mérni a test folyadék és zsírszázalékát és a BMI indexet is. Ellenőrizzük a koleszterin szintet! Öt évenként ellenőriztessük a koleszterin szintünket, és tegyük meg a szükséges lépéseket, ha magasnak bizonyul.

Ellenőrizzük a koleszterin szintet!
Öt évenként ellenőriztessük a koleszterin szintünket, és tegyük meg a szükséges lépéseket, ha magasnak bizonyul.

Ellenőrizzük a pulzusunkat!
A pulzus minél alacsonyabb, annál jobb, ugyanis annyival kevesebbet kell erőlködnie a szívünknek. Mérjük meg a pulzusunkat reggel pulzusmérővel, amikor a legkipihentebbek vagyunk! Számoljuk meg, hányat ver a szívünk tíz másodperc alatt, és az eredményt szorozzuk meg hattal. A számnak ideális esetben hatvan és nyolcvan között kell lennie. Sportolás közben használjunk pulzusmérőórát.

Mossunk fogat, és öblögessünk hosszan
A fogorvosok szerint az emberek jelentős hányada zuhan be fogmosás nélkül az ágyba, miközben a szájunkban 400-800 féle baktérium tenyészik.

Kapcsoljuk ki a TV-t és a számítógépet egy órával lefekvés előtt!

A tudósok szerint a képernyő fénye megakadályozza a melatonin termelést. Ez a hormon a biológiai óránk működéséért felelős.

Vegyünk egy nyugtató fürdőt!
A fürdő ellazít, testileg és lelkileg egyaránt. Rövidebb idő alatt fogunk álomba szenderülni utána.

Késő este ne igyunk kávét!
Igaz, hogy a kávé az egyik fő antioxidáns forrás, és egy jó erős csésze a koncentrációt és memóriát is javítja. Sőt, a kávé a méhnyak-rák megelőzésében is segít. Késő este mégse fogyasszuk, mert nem fogunk tudni elaludni.

Ne hordjunk extra magas sarkú cipőt!
A magas sarkú cipő súlyos lábfejproblémákhoz vezethet, a tyúkszemtől a bütykön át a kalapácsujjig. Ragaszkodjunk az 5 centisnél alacsonyabb sarokhoz és fordítsunk időt a lábápolásra, hiszen megérdemli a kényeztetést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.