Sok kalóriát tartalmaznak

Egyre egészségtelenebbek az otthon elkészített ételek

Növekvő kalóriatartalmuk miatt ma már az otthon, saját kezűleg elkészített ételek sem egészségesebbek az éttermekben felszolgált változataiknál - olvasható az NBC Philadelphia internetes oldalon.

2009.01.16 11:03MTI

Ma már szinte fölösleges a tűzhely fölé görnyedve több órát robotolni azért, hogy ízletes - és tudomásunk szerint a gyorsételeknél egészségesebb - fogásokat szolgáljunk fel családtagjainknak, ugyanis az elmúlt években jelentősen megnövekedett a saját kezű elkészítésre váró receptek kalóriatartalma.

Mindezt az amerikai mezőgazdasági minisztérium egy konferenciáján bemutatott kutatási eredmények igazolják. A minisztérium táplálkozáspolitikai központjának vezetője, Brian Wansink által példaként felhozott "The Joy of Cooking" című szakácskönyvben a receptek kalóriatartalma a legelső, 1937-es kiadás óta 63 százalékkal növekedett meg.

Az amerikai kormány szeretne változtatni e kedvezőtlen irányzatokon, s e célt szolgálja például a MyFood-a-pedia elnevezésű honlap, amelynek segítségével rákereshetünk az interneten egy bizonyos ételre és hasznos információkat szerezhetünk a kalóriatartalomról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.