Kalóriaégetés rágással

Segíthet a cukormentes rágógumi a kalóriaégetésben?

Bizonyára Ön is hallotta már a mítoszt, miszerint magával a rágás folyamatával is kalóriát égethet el. A teória nem elvetendő, de nem valószínű, hogy ez elég a fogyáshoz.

2008.09.16 14:40

Negatív kalória

"Negatív kalóriás" ételekként emlegetik a rágógumi, és még jó pár ételt, amit tovább kell rágni az átlagosnál. Ezeknek az ételeknek (általában kemény zöldségekről van szó) állítólag több energiába kerül az elfogyasztásuk, a rágásuk, illetve az emésztésük, mint amennyit tartalmaznak.

Mire jutottak a kutatók?


Amerikai kutatók is próbára tették a negatív kalória mítoszát. Arra kértek embereket, hogy 100 rágás/perc sebességgel rágjanak cukormentes rágógumit. A felhasznált energia óránként kb. 11 kalória volt. Ez azt jelenti, hogyha valaki egy hónapig minden egyes ébren töltött órában elrágna egy rágót, kevesebb, mint fél kilót fogyna.

Kalóriaégetés zellerszárral?

A sok ropogtatás ugyan fogyaszt energiát, de kevesebbet, mint amennyit egy 6 kalóriás zellerszár tartalmaz. A lényeg tehát az, hogy ha valóban szeretne megszabadulni pár kilótól, akkor jobb, ha az állkapcsát pihenteti, a testét viszont mozgásba hozza, és kitartó edzésbe kezd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.