A 200-ból egy petesejt átjut

Sterilizáció: a nők 20 százaléka megbánja

A női sterilizációs műtétek során a petevezetékeket elzárják vagy átvágják. Mégis van némi esély a műtét után arra nézvést, hogy a petesejtek átjussanak: a szakemberek 1:200-ra teszik ezt az arányt.

2009.01.20 13:10ideal.hu

Az USA-ban évente 700 000 nő sterilizáltatja magát. A beavatkozást altatásban végzik, a páciensnek bent kell maradni a kórházban, és a gyógyulás egy hétig tart. Sok nő van, aki már nem szeretne több gyereket, mégsem szívesen fekszik a kés alá.

Egy amerikai felmérésből kiderült, hogy 11 232 nő közül, akik önszántukból sterilizáltatták magukat, 20% később megbánta a döntését, igaz, ők 30 évesnél fiatalabbak voltak. (Ez a szám 6%-ra csökken a 30 év felettieknél.)

A túlsúlyos nőknek, valamint a rossz egészségi állapotban levőknek nem ajánlatos ezt a műtétet elvégeztetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.