Életmód

Borsó az új sonka?

Vegán termékekkel rukkol elő a Pápai Hús.

2020.06.07 17:23ma.hu

A húsfogyasztók sokszínű étrendre törekvését és a vegán termékek térhódítását vette figyelembe a Pápai Hús, mikor vegán termékek fejlesztésébe kezdett – írta a cég közleményében.

Kétféle szendvicsfeltétet és burgerpogácsát dobnak a piacra, amelyek egyike sem tartalmaz állati fehérjét, ebből fakadóan laktózmentesek, egyben szója-és gluténmentesek is.

A Pápai vegán termékeinek borsó az alapanyaga, ezért magas a rosttartalmuk, sok bennük a vitamin és az ásványi anyag, viszont kevés a telített zsírsav.

A termékekkel nemcsak a vegán étrendet követőket, hanem a flexitáriánusok (a szokásos hal-hús- és tojásfogyasztás mellett az átlagosnál több növényi táplálékot evőket), vegetáriánusokat célozzák.

A bevezető termékek piaci teljesítményétől függően újabb fejlesztéseket is terveznek.

Reméljük, hogy nem ugyanazon a gyártósoron készülnek ezek a termékek, mint ahol a húst dolgozzák fel...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.