Életmód
Borsó az új sonka?
Vegán termékekkel rukkol elő a Pápai Hús.
2020.06.07 17:23ma.huA húsfogyasztók sokszínű étrendre törekvését és a vegán termékek térhódítását vette figyelembe a Pápai Hús, mikor vegán termékek fejlesztésébe kezdett – írta a cég közleményében.
Kétféle szendvicsfeltétet és burgerpogácsát dobnak a piacra, amelyek egyike sem tartalmaz állati fehérjét, ebből fakadóan laktózmentesek, egyben szója-és gluténmentesek is.
A Pápai vegán termékeinek borsó az alapanyaga, ezért magas a rosttartalmuk, sok bennük a vitamin és az ásványi anyag, viszont kevés a telített zsírsav.
A termékekkel nemcsak a vegán étrendet követőket, hanem a flexitáriánusok (a szokásos hal-hús- és tojásfogyasztás mellett az átlagosnál több növényi táplálékot evőket), vegetáriánusokat célozzák.
A bevezető termékek piaci teljesítményétől függően újabb fejlesztéseket is terveznek.
Reméljük, hogy nem ugyanazon a gyártósoron készülnek ezek a termékek, mint ahol a húst dolgozzák fel...