Orvostudomány

Majdnem 4 centiméteres fogat húztak ki Németországban

Ez a világ eddigi leghosszabb ismert foga.

2019.10.30 16:19MTI

Példátlan méretű, 37,2 milliméteres volt az a fog, amit egy német orvos, Max Lukas húzott ki szeptemberben egy horvát páciens szájából. Ez a világ eddigi leghosszabb ismert foga, a csúcsteljesítményt kedden oklevéllel ismerte el a Guiness Világrekord bizottsága, írja az MTI a Frankfurter Neue Presse című német lap cikkére hivatkozva.

A fogorvos azt mesélte a lapnak, hogy egy egészen közönséges foghúzásra készült, így nagyon meglepődött, amikor egy csaknem 4 centiméteres fog került elő a páciens szájából. Az orvos gondosan dokumentálta a különleges esetet, így nem volt akadálya a rekord hitelesítésének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Ebben különbözik a koronavírus az influenzától

Gyakran hasonlítják a COVID-19 koronavírust az influenzához, pedig nagyon nem egyformák!

Koronavírus - A szájmaszk viselésének is van szabálya

Önmagában a szájmaszk nem véd meg a vírus ellen, minden más ajánlást is be kell tartani.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.