Ne egyél két ember helyett!

10 tipp a terhesség ideje alatti étkezéshez!

Gömbölyű és boldog- a terhesség alatt büszkén mutogathatjuk nagy hasunkat. Azonban, hogy a 9 hónap után megint belepasszoljunk a farmerünkbe, most írunk néhány tippről, mely segíthet megfékezni a farkaséhséget.

2008.12.02 09:28kulinarisvilag.hu

Ne aggódj, nem azt mondjuk, hogy a szexi külsőért áldozd fel a babád egészségét. Dehogyis, csak arról van szó, hogy tudatos étkezéssel és a rendszerességgel befolyásolhatod, hogy mennyi plusz kilót szedsz fel. A 9 hónap alatt persze extra dolgokat is megengedhetsz végre magadnak!

Az első jó hír: nem kell, hogy két ember helyett egyél. A terhesség első hányadában a szervezet csak 100, a 2. hányadában 300 és csak a legutolsó hányadban kíván 400 kalóriával többet. Nem kétszer annyit kell enni, hanem duplán felelősséget vállalva!

1. A kolbászféléket (különösen a nagyon nehéz bécsi kolbászt) kerüljük el, ha lehet, mert ezek zsírtartalma rakódik le a leggyorsabban a csípőnkön. Inkább válassz sovány pulyka- csirkehúst vagy egyéb finom sonkaféléket!

2. A tejtermékek választásánál ügyelj mindig a zsírtartalmukra (1,5 % zsírtartalom ideális, a sajtoknál maximum 40% lenne tanácsos) és tejszín helyett inkább valamilyen krémesítő kiegészítőt használjunk.

3. A zöldségeket elkészítheted zsírszegényen és kímélő módon egy kis folyadékon vagy alufóliába csavarva A wokban párolt zöldségek szintén sokkal zsírszegényebbek, mint a sült társaik.

4. A sütéshez és főzéshez használjunk inkább növényi zsírokat, mint a napraforgó-, repce- vagy a szójaolaj. A vajtól inkább tartózkodjunk.

5.Többször együnk naponta, hogy az anyagcserét mozgásban tartsuk és a vércukorszint is mindig megfelelő szinten maradjon. Ez megelőzi a farkaséhséget is.

6. A menzán válaszd inkább a köreteket, vagyis a burgonyát, rizst, zöldséget és kevesebb húst. A saláták öntetében is rengeteg kalória lehet, inkább locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és ecettel!

7. Főzz előre kicsit többet! A krumpli- vagy a tökfőzelék vagy leves nagyon alkalmas arra, hogy nagy mennyiségben készítsük el. Igazi alternatíva egy fárasztó nap után a tészta és a pizza helyett!

8. A teljes kiőrlésű termékek mindenképpen csak nyerők lehetnek a terhesség alatt! Müzli, kenyér, tészta- válaszd a ballasztanyagban szegény variánst!

9. Igyál sokat! A gyömbértea pl. segít émelygés és erős étvágy ellen!

10. És a legfontosabb: engedj a csokoládé csábításának! Néha egy kis jutalomfalat után még könnyebb a tudatos táplálkozás szabályait betartani!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.