Anorexia! Nem csak nőket sújtja!

Étkezési zavarok férfiaknál

Egy új New York-i felmérés szerint a homoszexuális férfiaknál sokkal gyakrabban alakulnak ki táplálkozási zavarok, mint a heteroszexuálisoknál.

2008.11.26 09:10ideal.hu

 Ugyanez a teszt megállapítja, hogy a nőknél a szexuális irányultságtól függetlenül egyforma gyakorisággal fordul elő ilyen betegség. A felmérésbe 516 lakost vontak be, akik közül 126-an voltak heteroszexuális férfiak, a többiek homo- vagy biszexuális férfiak és nők. Kiderült, hogy a homo- vagy biszexuális férfiak több mint 15%-a esett már valamikor áldozatul az anorexiának, a bulimiának vagy a kényszerevésnek, illetve ilyen jellegű, de enyhébb tüneteknek. A heteroszexuális férfiaknál ez az arány 5% alatt maradt. 

A nőknél a táplálkozási zavarokat nem befolyásolta a szexuális beállítottság: a leszbikus és biszexuális nőknek kevesebb mint 10%-a esett át valamilyen táplálkozási betegségen élete során. Ez az arány a heteroszexuális nőknél legfeljebb 8% volt. 

A kutatók még nem tudták megállapítani az étkezési zavarok pontos hátterét a homoszexuális férfiaknál, de valószínűsítik, hogy a nőkhöz hasonlóan ők is szenvednek a testképzavartól, ezért a divatideálnak megfelelően örökösen vékonyabbak akarnak lenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.