Per

Katalin hercegnő 500 milliót követel a félmeztelen fotóit megjelentető laptól

Vilmos herceg feleségét még 2012-ben fényképezték le hiányos öltözetben a pár Provence-i birtokán.

2017.05.03 07:19ma.hu
Fotó: AFP

Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő csaknem 500 millió forintos kártérítést követel a Closer című francia pletykalaptól, amely 2012-ben félmeztelen fotókat közölt a hercegnőről. A fotók a pár magánbirtokán készültek a dél-franciaországi Provence-ban.

Károly herceg londoni hivatala, a St. James Palace annak idején erőteljes hangú közleményben ítélte el az esetet, mondván a "francia magazin groteszk és igazolhatatlan módon taposott bele Vilmos és Katalin magánéletébe", és emlékeztetett a Párizsban 1997-ben autóbaleset áldozatává vált Diana walesi hercegnő halálára, akit élete utolsó pillanatáig hajszoltak paparazzik.

Nem sokkal később a hercegi pár a magánszféra megsértése miatt bűntetőfeljelentést tett a Párizs közeli Nanterre ügyészségén, és bírói végzéssel betiltották a fotók további megjelenését. Az ügyben hat ember - köztük három párizsi székhelyű fotós, a Closer egyik szerkesztője, valamint igazgatója, és a magazint kiadó vállalatcsoport vezérigazgatója - ellen emeltek vádat a francia hatóságok - írja az MTI.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.