Katalin hercegnő terhessége már hivatalos hír

Végre! Kopogtat a gólya Vilmos hercegéknél!

Nemcsak a protokoll miatt nem titkolózhattak sokáig, hanem Katalin hercegnő reggeli rosszullétei miatt sem, aminek következtében hétfőn délután kórházba került és várhatóan több napra megfigyelés alá helyezik őt.

Vilmos és Katalin a sportcentrum megnyitóján képgaléria

2012.12.03 18:29ma.hu

"Nagy örömmel jelentjük be, Cambridge hercege és a hercegnője, hogy a Cambridge-i Hercegnő gyermeket vár. A királynő, Edinburgh hercege, Wales hercege, a Cornwall-i hercegnő és Harry herceg, valamint mindkét család tagjai el vannak ragadtatva a hírtől" - jelent meg a rövid, ám régóta várt bejelentés Vilmos herceg és Katalin hercegnő hivatalos honlapján hétfő délután.

Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia édesapja után a brit trón második számú várományosa, ami azt jelenti, hogy a leendő újszülött megelőzi a most harmadik helyen álló Harry herceget és ő lép a trónöröklési sorban a harmadik helyre. A brit uralkodóház népszerű tagja tavaly áprilisban kötött házasságot polgári származású kedvesével, Kate Middletonnal, a trónörökös érkezéséről azonban egészen mostanáig legfeljebb pletykák röppentek fel, amelyeket sosem tudtak az érintettek megerősíteni.

Vilmos és Katalin a november végi cambridge-i látogatáson (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


Ezúttal azonban ők maguk jelentették be a terhesség hírét, miután hétfőn kórházba kellett vinni a hercegnőt az "akut reggeli rosszullétek" miatt. Ez az orvosok szerint átlagosan minden 50. várandós nőt érint, ám ismerve Katalin különösen törékeny alkatát komoly aggodalomra ad okot és indokolttá teszi a fokozottabb megfigyelést. A hírek szerint a következő egy hetet kórházban fogja tölteni.

Arról nem szól a bejelentés, hogy a kis jövevény érkezése mikorra várható, egyesek szerint Katalin már biztosan átlépte a kritikus 12. hét határát, ugyanakkor a közlemény óvatosan úgy fogalmaz: "a terhesség nagyon korai szakaszában" jár. Az viszont biztos, hogy amint világra jön, a trónöröklési sorrendben "kiüti" a jelenleg harmadik helyen álló Harry herceget, hisz az első helyen álló Károly herceg és a tragikusan elhunyt Diana hercegnő elsőszülött gyermekeként második trónörökös, Vilmos első utódjára száll a jog.

A hírt a brit nép érthető módon rendkívül várta már, hisz a hagyomány szerint a királyi család tagjai az esküvő után menetrendszerinti pontossággal 9 hónapra, de legkésőbb még egy éven belül világra hozták első gyermeküket. Vilmos tavaly áprilisban vette feleségül polgári származású kedvesét, és mivel a gyermekáldás csak nem akart bekövetkezni, egy idő után már olyan pletykák kaptak szárnyra, miszerint az ifjú párnál valami gond lehet.

Katalin a múlt héten állapota ellenére még jókedvűen hokizott a füves pályán egykori egyetemén, ahová férjével együtt első ízben látogattak el hivatalosan a házasságkötésük óta, a terhesség valószínűségét viszont már szeptemberben felvetették többen is, miután látható volt, hogy az ázsiai körútjukon a hercegnő kizárólag vizet és egyéb alkoholmentes italokat fogyasztott, még a hivatalos programokon is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.