Járvány

Valószínűleg romániai forrású a makói kanyarófertőzés

A makói kórházban elláttak egy romániai beteget, aki akaratán kívül áthozta a fertőzést Magyarországra.

2017.03.07 19:36MTI

Vélelmezhetően romániai forrású a makói kórházban kimutatott kanyarófertőzés - közölte Lázár János kedd este egy királyhegyesi lakossági fórumon.

Romániában több mint 3 ezer kanyarómegbetegedés történt 2016 eleje óta. Feltehetően a makói kórházban elláttak egy romániai beteget, aki akaratán kívül áthozta a fertőzést Magyarországra - mondta a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus.

Már tíznél több olyan kórházi dolgozó van, akinél a kanyaró bizonyítottan fellehető. A fertőzés miatt a makói kórházban zárlatot kellett elrendelni, az új betegeket a környékbeli intézményekben, így Hódmezővásárhelyen látják el - tudatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Magyarországon 1969 óta van kanyaró elleni védőoltás. Bár előfordulhat, hogy egy oltás nem nyújt tökéletes védettséget, a lakosság átoltottsága 90 százalék feletti - közölte, hozzátéve: nagy veszély nem fenyegeti a lakosságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.