Közös burokban ver a szívük

Sziámi ikrek születtek Budapesten

Közös burokban ver a szíve annak a két ikerbabának, akik nemrég születtek a Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti Klinikáján.

2017.03.01 06:58ma.hu
hirdetés

A lányok a 30. hétre, 2000 grammos születési súllyal születtek, Dunántúlról származó édesanyjuk császármetszéssel hozta őket a világra. A sziámi ikerpárnak két lába és két karja van, az orvosok kemény harcot vívnak az életben maradásukért. A Blikk információi szerint nem történt orvosi mulasztás az eset kapcsán.

Ezt a nagyon ritka, ismeretlen eredetű fejlődési rendellenességet csak kevesen élik túl: Magyarországon 1970 óta 47 sziámi ikerpár született, de közülük csak néhányan maradtak életben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.