Egészségügy

Szuperkórházat hoznak létre Miskolcon is

Miskolcon is úgynevezett szuperkórházat hoz létre az egészségügyi kormányzat, összevonják a városi és a megyei intézményt április elsejétől.

2017.02.28 12:46MTI

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár úgy fogalmazott: az országban már tizenhét kórház integrációja történt meg, elsődlegesen azért, hogy a betegellátás még biztonságosabbá váljék.

Az összevont intézményt ideiglenesen a városi kórház vezetője, Tiba Sándor irányítja majd. A megyei kórház eddigi vezetőjének, Csiba Gábornak az emberi erőforrások minisztere országos jelentőségű feladatot szán - mondta az államtitkár, aki arra is kitért, hogy április elsejétől alapvetően nem változik senkinek a munkája.

Az államtitkár azt is elmondta: az összevonás nem "fiskális" okok miatt történik, idén az összevont miskolci egészségügyi intézmény - amely 4500 dolgozót alkalmaz és 3600 ágyon látja el a betegeket - 35 milliárd forintból gazdálkodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.