Ahová a király is

A WC világnapja nem tréfadolog

Egy szingapúri nonprofit szervezet szerdára tűzte ki a vécé világnapját, ami a szervezők szerint egyáltalán nem tréfadolog.

2008.11.19 17:08medipress.hu

A 2001-ben alapított Toalett Világszervezet célja az, hogy a higiéniát a világméretű kérdések közé emelje. „A toaletthiány világszerte évi 200 millió tonna begyűjtés és szennyvízkezelés nélkül maradó humán hulladékot eredményez, amely szennyezi a környezetet és milliókat tesz ki a betegségeknek” – olvasható a szervezet honlapján.

„November 19. a WC Világnapja, és ezen a napon felhívhatjuk mások figyelmét a jobb higiénia fontosságára MINDENKI számára.” Az angol nevének kezdőbetűiből WTO-ként rövidített szervezet 53 ország 151 toalett és higiéniai szervezetet tömöríti. A Vécé Világnapját „ezen a napon ünnepli a szervezetek valamennyi tagja világszerte”
– hirdeti a weboldal.

A Vécé Világnapjára írt üzenetében a WTO azt írja, világszerte 2,5 milliárd ember nem tud megfelelő toalettet használni.

A WTO-t Jack Sim szingapúri vállalkozó alapította, aki önmagát bizonyos értelemben a vécék témájának „evangélistájának” tartja.

A WTO Nemzetközi Toalett Csúcstalálkozókat is szervezett kutatóknak és más szakembereknek, ahol a toalettel összefüggő kérdéseket vitatták meg.

Sim a Nemzetközi Toalett Főiskola igazgatója is egyben, amely toalettek karbantartásában és a kapcsolódó témákban kínál képzéseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.