Világ

Guiness-rekorder lett a világ első ejtőernyős orvvadász-elhárító kutyája (videó)

Arrowt, a fiatal németjuhászt kölyökkora óta tréningezték az ejtőernyős ugrásra. Az orvvadászok elleni harcban fogják nevetni.

2016.12.15 12:37ma.hu
Fotó: Paramount Group

Túl van élete első ejtőernyős ugrásán Arrow, a kétéves németjuhász. A derék eb Dél-Afrikában, a Pretoria melletti Rustenberg légibázisán mutatta be a nem mindennapi produkciót. Teljesítményét a Guiness-bizottság jelenlévő illetékesei is hitelesítették: ezzel a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a világ első "orvvadász-elhárító kutyája".

Fontos megjegyezni, hogy nem Arrow volt az első olyan kutya, amelyik sikeres ejtőernyős ugrást hajtott végre - de mindenképpen az első olyan, amelyik egy orrvadász-ellenes akció keretében hajtotta végre ezt a hőstettet. Ahogy azt is, hogy természetesen nem egyedül, hanem kiképzőjével, Henry Holsthyzennel és még egy férfival tandemben ugrott ki a légibázis felett köröző helikopterből.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.