Háziorvos

Megterheli a krónikus betegek szervezetét a hirtelen felmelegedés

A napszúrás a sugárzás melege által okozott agyödéma, első tüneteinek megjelenésekor "már késő", a megelőzésre kell figyelni, miként a hőgutánál is.

2016.06.20 01:30MTI

Szeles Géza háziorvos szerint a hirtelen jött meleg a krónikus és keringési betegségben szenvedők szervezetét jelentősem megterheli, és felhívta a figyelmet a hőguta és a napszúrás megelőzésének fontosságára.

A szakember az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában azt mondta, a napszúrás a sugárzás melege által okozott agyödéma, első tüneteinek megjelenésekor "már késő", a megelőzésre kell figyelni, miként a hőgutánál is.

Szeles Géza arra is felhívta a figyelmet, hogy vízparton, ahol a víz visszaveri a napsugárzást, nagyobb faktorszámú védelmet kell biztosítani és másfél-kétszer annyi folyadékot kell fogyasztani, mint máshol.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.