Bored Panda

A mézeskalácsok Leonardo da Vincije: magyar cukrász kézimunkáján ámul a világ

Szinte lehetetlenség ilyen gyönyörű mintákat létrehozni - boszorkányos kézügyesség szükségeltetik ahhoz, hogy valaki ilyen szépen "hímezzen"...

2016.03.06 11:09ma.hu
Bored Panda/Mézesmanna

Czinkné Poór Judit porcelánfestőből lett a mézeskalácsok ördögien ügyes dekoratőre. Elképesztő kézügyességgel varázsolja a magyar népművészet csodálatos mintáit a süteményekre - amelyeket senkinek nincs szíve elfogyasztani, inkább bekeretezve a falra akasztanák legszívesebben, hiszen ezek a sütemények kész műalkotások.

Mikor arról kérdezték, hogyan lehet ilyen szintre fejleszteni a süteménydíszítést, nemes szerénységgel ezt válaszolta: gyakorlás, gyakorlás, és még egy kicsi gyakorlás...

Ennél valószínűleg picivel többre van szükség, szerintünk legalább három emberöltőre - az átlagember körülbelül ennyi idő alatt sajátíthatná el ezt a technikát:





Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.