Vedelünk

Zacher Gábor: sok idő kell az alkoholstratégia igazolására

Az adatok szerint a magyarok 14 liter 96 százalékos alkoholt isznak meg évente fejenként.

2016.02.08 03:30MTI

Zacher Gábor toxikológus szerint akár egy emberöltő is kell ahhoz, hogy igazolódjon egy alkoholstratégia.

A Honvédkórház főorvosa az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában azt mondta, Magyarországon ilyen stratégia nincs, de nem tudni, hogy miért. Ugyanakkor butaságnak nevezte, hogy Magyarország a 10 millió absztinens országa legyen.

Adatok szerint a magyarok 14 liter 96 százalékos alkoholt isznak meg évente fejenként. Hozzátette: tíz év alatt nőtt 600 ezerről a mai 800 ezerre az alkoholisták száma.

Közlése szerint a volt keleti-blokk országaiban, valamint a Baltikumban nő még Európában a szeszes italok fogyasztása, Franciaországban pedig a magyarhoz hasonló mértékű fogyasztás mellett alacsonyabb a halálozási ráta, mert jobb minőségű italokat fogyasztanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.