Tudatos fogyás

Testsúlycsökkentés az orvos tanácsaival

A "Tudatos fogyás" az "akciószerű" villámdiéták helyett életmódváltást kínál. A hatékony, hosszú távra szóló testsúlycsökkenés kulcsa életvitelünk, gondolkodásmódunk megváltoztatásában, újragondolásában rejlik.

2008.10.21 14:56ma.hu

A SpringMed Kiadó gondozásában 2008. október 10-én megjelent Dr. Pados Gyula-Dr. Audikovszky Mária: Tudatos fogyás - Testsúlycsökkentés az orvos tanácsaival című könyv. Az A5 méretű kiadvány 320 oldalon foglalkozik korunk egyik legsúlyosabb problémájával, az elhízás elleni küzdelemmel. A modern világ egyik legnagyobb problémája, hogy túlhajszoltak vagyunk, keveset mozgunk és ehhez képest sok és kalóriadús ételeket fogyasztunk. Mi ennek - ha több kalóriát viszünk be, mint amennyit felhasználunk - az eredménye? A lassan népbetegséggé váló elhízás.

A betegség szó itt sajnos valóban helytálló, hiszen az elhízás sok baj okozója lehet, a szív- és érrendszeri betegségeknek egyértelmű rizikófaktora, de a daganatos betegségekre is hajlamosít. A könyv célja felhívni a figyelmet arra, hogy a hatékony, hosszú távra szóló testsúlycsökkenés kulcsa életvitelünk, gondolkodásmódunk megváltoztatásában, újragondolásában rejlik. A könyvben egy átgondolt, hosszútávra szóló, korrekt testsúlycsökkentő program megvalósításához szükséges hasznos információkkal, és tanácsokkal találkozhatunk. A fogyókúra megkezdésekor életmódunkban gyökeres változásokat kell életbe léptetnünk.

Ezek kiterjedhetnek a bevásárlásra - pl.: lista összeállítás, termékek címkéjének tanulmányozása -, a megfelelő nyersanyag kiválasztására - pl.: kevesebb energiát, zsiradékot és cukrot, de több rostot tartalmazó ételek választása -, a folyadékfogyasztásra, az ételek elkészítési módjaira, a táplálkozás beosztásra, az étkezés körülményeire.

Egy dolog azonban biztos: a tudatos fogyás útjára lépve hasznos útravaló, ha a mindennapi életvitelünkben bekövetkezett változásokhoz tanácsot kérünk. A "Tudatos fogyás" az "akciószerű" villámdiéták helyett életmódváltást kínál, amihez kapcsolódóan számos hasznos információt találhatunk a www.konnyenfogyok.hu weboldalon is.

Az elhízás problémájával foglalkozó orvos szerzőpáros évtizedek óta több tízezer elhízott embernek segített a lefogyásban és testsúlya megtartásában. A könyvből nemcsak „csodadiétákat”, hanem számos, orvosilag is megalapozottat ismerhetünk meg, köztük az eredeti – kombinált rövid és hosszú távú – „Pados-diétát”, ami alapján magunk is könnyen dönthetünk, hiszen a nagy kínálatból gondosabban, tudatosabban kell a tartós eredmény érdekében választani.

A kötetben fotókkal illusztrált, színes melléklet található, melyben a „Pados-diéta” segítségével lefogyottak számolnak be sikereikről. A függelékben kalória- és tápanyagtáblázat segíti a tájékozódást.

A tartalomból:
• Miért nehéz lefogyni?
• Mért hagyják abba sokan a diétát?
• Mi a jojó diéta?
• Tévhitek a sajtóból
• Az elhízás kezelésének négy alappillére
• Kit kell kezelni?
• Reális célkitűzések
• Milyen diétatípusok léteznek?
• Melyek az orvosilag megalapozott diéták?
• Nem fogyókúra, hanem életmódváltás!
• Mikor van szükség gyógyszeres vagy műtéti kezelésre?
• Milyen eredmények várhatók az elhízás kezelésétől?

A könyv a nagyobb könyvesboltokban (Líra és Lant, Libri, Alexandra, Makro-Book), illetve egyes patikákban 3480 forintos áron kapható, valamint megrendelhető a www.springmed.hu honlapon. (ISBN: 978-963-9695-97-9)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.