Allergén

Visszahívta az Ikea a mandulás-mazsoláját

Sajnos nem tüntették fel a csomagoláson, hogy akár anafilaxiás sokkot okozó más mogyoró- és diófélék is keveredhettek a termékbe. Szerencsére a magyar Ikea nem érintett, vegyen nyugodtan!

2015.11.09 14:50ma.hu
Screenshot

A multinacionális bútorkereskedelmi hálózat visszahívta minden áruházából a karácsonyi csemegének számító mazsolás-mandulás mixet, miután kesudió, brazil dió és mogyoró is keveredhetett a zacskókba. Ami persze nem gond, ha fel is tüntetik a csomagoláson, mellyel elkerülhető, hogy olyan is megvegye, akinél ezek allergiás reakciókat válthatnak ki. Bizony, nem lehet ezzel viccelni, hiszen nem csak viszketést, szájduzzanatot vagy hányingert okozhatnak az allergének, mivel szélsőséges esetben az anafilaxiás sok nem zárható ki. Természetesen, a visszahívott termék azokra nem veszélyes, akik egyáltalán nem allergiásak a mogyoró- és diófélékre. A lejárati dátuma a kifogásolt termékeknek 2016. április 6.

Nálunk csak jó RUSSIN & MANDEL kapható!

„A beszállítók Magyarországon és az érintett országokban különböznek, így hazánkba nem szállítottak a termékből”– mondta el Varga-Nagy Eszter, az IKEA PR-vezetője.

Az érintett országok listája: Dánia, Dominikai Köztársaság, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Királyság, Finnország, Hong Kong, Izland, Írország, Katar, Litvánia, Malajzia, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Spanyol szigetek, Svédország, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld.

„Az IKEA számára rendkívül fontos a vásárlók biztonsága, ezért termékeink kizárólag szigorú minőségi és biztonsági ellenőrzéseket követően jutnak a polcokra”- tette hozzá Varga-Nagy Eszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.