Illegális bevándorlás

Életfogytiglanra ítélték az IKEA-ban késelő eritreai menedékkérőt

Életfogytiglani szabadságvesztést szabtak ki Svédországban arra az eritreai menedékkérőre, aki a Stockholmtól mintegy száz kilométerre nyugatra fekvő Vasteras IKEA-áruházában két embert halálra késelt.

2015.10.30 16:38MTI

A harminchat éves eritreai férfi augusztusban ölt meg két vásárlót az áruházban, egy ötvenöt éves nőt és annak huszonnyolc éves fiát.

Értesülések szerint a férfi a gyilkosság napján tudta meg, hogy menedékkérelmét elutasították, kitoloncolás várt rá. Eva Moren svéd főügyész korábban közölte: a késelő beismerte tettét és elmondta, felmerült benne, hogy végez magával vagy megöl valakit, ha nem engedik Svédországban maradni. Bár a tettes hason szúrta magát a gyilkosságokat követően, később mégis úgy nyilatkozott, nem állt szándékában az öngyilkosság. Áldozatait véletlenszerűen választotta ki.

A bíróság pénteken a férfi tettét "nagyon komoly" bűncselekménynek nevezte.

Svédországban az életfogytiglan minimálisan 18 év letöltendő szabadságvesztés büntetést jelent, ami letöltését követően az elkövetőt kiutasíthatják - mondta egy bíró a Vestmanlands Läns Tidning nevű lapnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.