Hogyan spóroljunk a kalóriák számán a pizzán?

A fogyókúra csupa lemondás?

Ha fogyókúrázik, de nem szeretne az összes finomságról lemondani a világon, és kimaradni például egy közös pizzázásból, akkor fogadja meg jó tanácsainkat, és akár még egészségessé is változtathatja a nem éppen reform ételnek számító olasz tésztát.

2008.10.14 13:14

Csökkenti a kalóriák számát, ha felitatom a zsírt a pizzámról?

Nem váltja meg vele a világot, és nem fogja az összes zsírt és kalóriát eltüntetni az ebédjéből, de azért sokat csökkenthet a kalóriák számán. Ha úgy fogyaszt el egy közepes szelet sajtos pizzát, hogy először egy szalvétával felitatja róla a felesleges zsírt, azzal akár 45 kalóriát és 5 g zsírt is eltávolíthat róla.

Megéri húsimádónak lenni?

A világ minden törölgetése sem segít, ha rossz tésztát rendel. Egy felmérés szerint a töltött szélű és a húsimádó változatok, melyekből egy szelet 800 kalóriánál kezdődik, több mint egy napi adag zsírt és nátriumot tartalmaz. Pedig, ha a fogyókúrája alatt otthon zsiradék nélkül süt, akkor egy-egy ilyen pizzával keresztet vethet az elért eredményekre. Ha tényleg javítani akar a pizzája tápanyagtartalmán, felejtse el a húsos feltéteket, és rendeljen extra zöldséges pizzát - pl. gombával, spenóttal vagy brokkolival -, és fél adag sajttal (amivel mintegy 80 kalóriát és 6 gramm zsírt spórolhat meg szeletenként).

Fogyókúrás pizza teljes értékű gabonából

Ha a vastag, serpenyős pizza helyett a vékony tésztájú változatot választja, azzal újabb 200 kalóriával és 6 gramm zsírral csökkentheti az energia-bevitelt. Ráadásul most már nem egy pizzázóban lehet teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát is választani, ami nemcsak finom, hanem sokkal egészségesebb, mint a fehérlisztből készült szénhidrátbombák. Elektromos serpenyőben otthon is készíthet egészséges, kalóriaszegény és tápanyagdús pizzákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.