Megoldás a rossz lehelet ellen is

Feketeteával az egészséges fogínyért

A feketeteáról már kiderült, hogy egészséges, de eddig nem tudtuk, hogy a fogínynek is jót tesz. Sőt, az egészségesebb fogak és a rossz lehelet legyőzésének záloga.

2008.10.14 11:53ideal.hu

Az Illionisi Egyetem kutatói kimutatták, hogy a tea úgy járul hozzá az általános szájhigiéné javításához, hogy felveszi a harcot a szájban élő baktériumokkal. Az italban található teaflavinok és catechinek meggátolják a baktériumok szaporodását a szájban. Ráadásul, mivel csökkentik a szájszagért felelős hidrogén-szulfid termelődését, frissebbé teszik a leheletet. További előnyös hatása a feketeteának, hogy csökkenti a fogszuvasodást, mert fluorid található benne, valamint tannin, amely meggátolja, hogy a lepedék lerakódjon a fogakon - márpedig a fogzománcot kikezdő baktériumok abban élnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.