Nincsenek meg a képességeik?

Megdöbbentő - Minden ötödik ausztrál szülő alkalmatlan a gyermeknevelésre

Egy gyermekegészségügyi szakértő szerint az ausztrál szülők 20 %-a alkalmatlan a gyermeknevelésre, mert nem rendelkeznek a megfelelő képességekkel.

2008.10.05 10:30medipress.hu

Fiona Stanley azt állítja, hogy sokan mások a munkájuk miatt nem szentelnek elég időt a gyermekeiknek.

Az ausztrál miniszterelnök Kevin Rudd tanácsadójaként dolgozó Stanley professzor, aki korábban elnyerte az Év Embere címet a kormány családsegélyezési rendszerét is kritizálta. Felhívta a figyelmet arra, hogy országos kampány szükséges az ausztrál gyermekek jövőjének védelmére.

"Aggasztó, hogy mennyi minden fenyegeti manapság a gyermekek egészségét." - mondta Stanley professzor, a Gyermekegészségügyi Kutatóintézet alapítója.

"Ha ezeket nem vesszük elég komolyan, akkor a mi generációnk lehet az utolsó, amely túléli a saját szüleit."

A lelki betegségek, az elhízás, az asztma és a kábítószer jelentik a legnagyobb veszélyt az ausztrál gyerekekre, de az elmúlt 30 év kulturális változásai legalább ekkora hatással bírnak.

"A munkahelyeken hihetetlen változások mentek végbe. Lehet, hogy anyagilag jobban járnak a munkavállalók, de egyáltalán nem családbarát közegben dolgoznak. Többet kell dolgozni, több nő áll munkába, de sem az emberek, sem az üzleti élet, sem a kormány nem áll ki a gyermekek érdekei mellett. Ki figyel a gyerekekre, mikor olyan sok nő vállal munkát? Ez nagyon káros a gyerekekre nézve."

A professzor szerint elengedhetetlen lenne a gyermekgondozási szabadság. Az Ausztrál Népességi Bizottság részére a fizetett gyermekgondozási szabadságra irányuló előterjesztéshez végzett jelentést a napokban adták közre.

Stanley professzor szerint legalább minden ötödik szülő anyagilag és szociálisan alkalmatlan a gyermekvállalásra.

"Egyre több olyan szülő van, aki nem tudja biztosítani a megélhetést, alkalmatlanok arra, hogy szülők legyenek."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.