Hárommillióan szenvednek a pollenallergiától

Klímaberendezéssel védekezhetünk a pollenallergia ellen

Magyarországon egyre súlyosabb, egészséget veszélyeztető tényezővé vált a pollenallergia. Az ebben szenvedő betegek száma becslések szerint eléri a hárommilliót.

2008.10.01 15:08

Szeptember végén az esős időszak beállta ellenére is még mindig magas az ország egyes területein a parlagfű, a libatopfélék és az egyes fűfajták pollen koncentrációja a levegőben, nehezítve az allergiával küszködők életét. Tudjuk, hogy az érzékenyekre nézve a legveszélyesebbek azok az allergének, amelyek belégzés útján jutnak az orrba, vagy a hörgőkbe, és nemcsak a szabadban, hanem a zárt helyiségekben is jelen vannak. 

Mivel belélegzésüket nem tudjuk elkerülni, csak a szervezetünket érő terhelést csökkenthetjük. A légkondicionálás manapság életünk elengedhetetlen része, amely az utóbbi években, más elektrotechnikai termékekhez hasonlóan óriási fejlődésen ment keresztül. A legújabb LG beltéri klímaberendezések ún. NEO-Plasma légtisztító rendszerrel, egészséges párátlanítás funkcióval, automatikus tisztítási funkcióval, illetve Chaos légterelési funkcióval is rendelkeznek. 

Az LG NEO-Plasma légtisztító rendszere tisztább levegőt biztosít


Az egészségmegőrzés szükségességére figyelt fel a koreai gyártó légkondicionáló-tervező csapata, akik a mindennapos kellemetlenségek enyhítése céljából megalkották a NEO-Plasma légtisztító rendszert. A szűrő egyes fokozatain áthaladó levegőből a rendszer hatásosan kiszűri a finom háztartási port, a polleneket, a penészt, a különféle szagokat, élelmiszer-illatot, cigarettafüstöt, állati szőrt, házi atkákat, így csak szűrt levegőt juttat a lakás/iroda életterébe. 

Mindemellett lebontja a baktériumok sejtfalát és tökéletesen elpusztítja azokat, így biztosít környezetünkben tiszta, friss levegőt. Az egészséges párátlanítás funkció kivonja a helyiség kellemetlen közérzetet okozó nedvességtartalmát, a Chaos légterelésnek köszönhetően pedig természetes szellő hatását érezhetjük. Az automatikus tisztítási funkció egy enyhe, s csendes légáram által kiszárítja a hőcserélő nedves felületét, így megakadályozza a penész és a baktériumok megtelepedését. 

A levegő allergénmentesítését azonban kizárólag a jól karbantartott, szervizelt készülékek végzik megbízhatóan, ezért a gyártó szerviz szakembereit ajánlja vásárlói figyelmébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.