Pollenhelyzet

Most megtudhatja, miért tüsszög

A pázsitfűfélék pollenje a hétvégén jellemzően alacsony-közepes koncentrációban lesz jelen a levegőben, de helyenként elérheti a magas szintet is.

2015.05.15 13:02MTI
MTI

Az útifű és a lórom virágporának mennyisége lassan emelkedik, de várhatóan még az alacsony tartományban marad.

A tavasszal virágzó fák közül a kőris és a tölgy pollenkoncentrációja helyenként még elérheti a közepes szintet. A nyír és a platán pollenszezonja véget ért, virágporuk már nem vagy csak minimális mennyiségben fordul elő.

A kevésbé jelentős allergének közül az eperfafélék és a fenyőfélék pollenkoncentrációja elérheti a közepes-magas, a dióé a közepes szintet, a ciprus- és tiszafaféléké általában alacsony - olvasható az ÁNTSZ közleményében.

Pollennaptár és hasznos információk

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.