Pollenhelyzet

A nyír, a kőris és a platán virágpora okozhat allergiás tüneteket

A nyír pollenkoncentrációja helyenként elérheti a nagyon magas szintet is, bár a hétvégén, a hidegfrontot kísérő esők hatására átmenetileg csökkenhet a mennyisége.

2015.04.17 15:38MTI

Az elkövetkező napokban elsősorban a nyír, a kőris és a platán pollenje lehet jelen allergiás tüneteket okozó mennyiségben a levegőben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

A nyír pollenkoncentrációja helyenként elérheti a nagyon magas szintet is, bár a hétvégén, a hidegfrontot kísérő esők hatására átmenetileg csökkenhet a mennyisége.

A fűz, a tölgy, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a ciprus- és tiszafafélék, a nyárfa, a juhar és a gyertyán pollenkoncentrációja az alacsony-közepes tartományban alakul.

Az éger, a mogyoró és a szil pollenszezonja véget ért, virágporuk már nem fordul elő a levegőben vagy csak minimális koncentrációban. Már megjelentek a pázsitfűfélék első pollenszemei is, pollenkoncentrációjuk azonban egyelőre várhatóan még alacsony marad - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.