Szívás

Facebookon vadásznak drogosokra

Egy újabb intés, miért ne ossza meg életének minden pillanatát a közösségi hálózaton. Egyelőre csak az ügyvédek kutatnak, de ki tudja, mikor kapnak észbe a hivatalos szervek.

2015.01.16 11:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Facebook

Egy Sydney-ben székelő ügyvédi iroda meglepő módját választotta új ügyfelek felkutatására: a Facebookon hirdet feltehetően drogot fogyasztók számára jogi szolgáltatásokat. Az LY Lawyers a közösségi hálózat célzott hirdetési szolgáltatása révén azok előtt jeleníti meg reklámját, akik az ausztrál Field Day (a helyi újévi fesztivál) kedvelői. Az eseményen egyébként a rendőrség 214 drogterjesztőt és -felhasználót kapott el.

Az iroda vezető ügyvédje, Adam Ly elmondta, hogy cégük 18 és 35 éves kor közöttieket céloz, a diákokat és a fiatal szakembereket. "Szeretünk úgy gondolni magunkra, mint egy olyan haladó szemléletű cégre, ami képes tág, de azért jól meghatározott etikai határok között tevékenykedni" - nyilatkozott Ly.

Emellett azt is leszögezte, hogy cége egyáltalán nem bátorítja az érintett korcsoport drogfogyasztási szokásait, de véleménye szerint mindenki megérdemli a jó jogi képviseletet. "Ezek az emberek nagy hibát követtek el, amit valószínűleg nem tesznek meg újra. Megérdemlik a második esélyt" - summázta az ügyvéd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.