Összefognak a sztárok is!

Oroszlán Szonja és Dobó Kata is küzd ellene!

Az Egészség Hídja Összefogás 2008. október 5-én hetedik alkalommal rendezi meg a Lánchídi sétát és Rózsaszín Egészségnapot. Az egyesület a programsorozat mellett azonban új formában is felhívja a nők figyelmét a mellrák elleni küzdelemre.

2008.09.16 10:55ma.hu
Oroszlán Szonja is részt vesz a kampányban!

Az Összefogás Póló végre országszerte kapható a Fanatiq, az Emporium és az Aura üzletekben. 2008-ban a Magyar Telekom az Egészség Hídja Összefogás fő támogatója. Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja, amelynek már hagyományos jelképe hazánkban a minden évben megrendezésre kerülő Lánchídi séta és Rózsaszín Egészségnap. A programhoz évről évre egyre több közéleti és civil hölgy csatlakozik, akikre, most már, mint a rákellenes harc úttörőire tekinthetünk. 

Ők azok, akik, immár hetedik éve dr. Dobrev Klárával, az Egészség Hídja Összefogás fővédnökével, egy napon szimbolikus sétát tesznek a rák elleni összefogás jegyében. Az idén október 5-én, vasárnap a Roosevelt téren, a Lánchíd pesti hídfőjénél a Magyar Tudományos Akadémia előtt és a környező utcákban reggel 10 órától egész napos egészségügyi és szórakoztató programok várják a családokat és az érdeklődőket. 

Az MTA Székházában pedig egy tudományos konferencia kerül megrendezésre. Este pedig a hagyományos Lánchídi sétát követően a Zagar együttes koncertje zárja az eseményt. Az Egészség Hídja Összefogás – a mellrák ellen küzdő – egyesület, az adománygyűjtés területén 2006-tól kezdve minden évben új ötlettel jelentkezett. Először a rózsaszín karkötőkkel lépett színre, majd Sütő Enikő és Oroszlán Szonja közreműködésével a világhírű Tőrös Károly streching edző készített egészségmegőrző torna DVD-t. 

Most, 2008 őszén pedig az Összefogás Póló az adománygyűjtés egyik eszköze. Bizonyára mindenki látott már olyan pólót, amelyen valamilyen társadalmilag fontos üzenetet szerepelt. Az egyesületet az Összefogás Póló elkészítésében az az elv vezérelte, hogy valami olyan jól hordható, csinos, divatos ruhadarabot alkosson meg, amely bekerülhet minden nő hétköznapi ruhatárába, hiszen nem agresszíven, direkt formában közvetíti az üzenetet. 

Ezért az a döntés született, hogy a Moholy-Nagy Egyetemmel közösen pályázatot írt ki a hallgatók között az Összefogás Póló megtervezésére. A pályázatot Havancsák Teréz hallgató nyerte meg. Az általa készített terv egy nagyon egyszerű pólón, a mellmagasságban elhelyezett 20 cm-es cipzár, melynek a végébe belefűzte az összefogás szalagját. 

A cipzár kitűnő ötlet, hiszen az egymásba záródó fogak az „összefogást” jelképezik, míg vízszintes, mell fölötti elhelyezése lehetővé teszi, hogy a cipzár elhúzásával egy szép és nőies dekoltázst kapjunk. A tervezésnél fontos szempont volt, hogy a mellműtöttek is szívesen hordják, hisz ma már megoldható a mellrák utáni rekonstrukció.

A póló négy gondosan kiválasztott színben – fehér, szürke, magenta, fekete - és öt méretben készül. Az Összefogásnál bízunk abban, hogy a pólót trendi és sikk lesz viselni, akár sportos alkalmakkor, akár a munkahelyünkön. 

Az Összefogás Póló létrejöttének és a mellrák elleni küzdelemnek mindvégig aktív támogatója a Magyar Telekom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.