Bacik mindenütt

Szinte fröcsög a csirkehúsról a sok baktérium

Nem mindegy, hogyan tisztítjuk meg a csirkehúst.

2014.07.05 00:30ma.hu

A konyhában az egyik legjelentősebb kórokozó-hordozó a nyers csirkehús. Gyakran tartalmaz szalmonellát okozó Salmonella enterides nevű baktériumot, vagy a kevésbé ismert Campylobacter jejunit, amely egy elsősorban hasmenést, de gyakran akár lázat, hányingert, fejfájást és hasi görcsöket is okozó baktériumfajta, valamint az Escherichia coli (E. coli) sem ritka. Mindig kellően hőkezelni kell, és hideg, sós vízben mossuk, ne folyóvíz alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.