Élelmiszer-biztonság

Több tonnányi csirkehúst rendeltek vissza a piacról Romániában szalmonella miatt

A román élelmiszer-biztonsági hatóság elrendelte, hogy az országban vonjanak ki a kereskedelemből 55 tonnányi, csirkehúsból készült terméket, mert véletlenszerű vizsgálatok szerint némely árucikkek szalmonellával fertőzöttek.

2013.11.07 08:01MTI

Megbetegedést eddig nem jelentettek. Az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági hatóság közlése szerint a Selgros üzletlánc két szállítmányában bukkantak rá a baktériumra.

Az érintett készlet egy része a délkelet-romániai Calarasi városából származik, és az ottani üzemben már rendelkeztek is több tonnányi fagyasztott hús megsemmisítéséről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.