Persze sörrel

Csütörtök: Csaba, csülök - nyílik a fesztivál

Csütörtökön nyílik a XIV. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, Magyarország egyik legnagyobb, négy napon át tartó kulturális és gasztronómiai fesztiválja.

2014.06.11 18:16MTI
Forrás: youtube.com

Farkas Zoltán, a Békés Megyei közgyűlés elnöke a rendezvényről tartott szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: Magyarország egyik legnagyobb fesztiválja keretében, a megyei önkormányzat társzervezésében Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikum Kiállítás és Vásár is nyílik. Hasonló címmel pénteken szakmai konferenciát rendeznek Békéscsabán. A konferencián határon túli előadók a Székelyföld és a Vajdaság helyi értékeikről is beszámolnak.

A mintegy négyszáz négyzetméteres kiállítási területen a Békéscsabai Sportcsarnokban az érdeklődők és a szakmai közönség megtekintheti a megye kiemelkedő történelmi, gasztronómiai és kulturális értékeit. Az elnök szólt arról, hogy a megye több mint hetven településéről eddig 31 településen alakult meg a helyi értéktár bizottság. A megyei önkormányzat saját standján mutatja be Békés megye hungarikumait, a Csabai és a Gyulai kolbászt, a nyolctojásos tésztát, az akácmézet és a leveles tésztából készített szilvapapucsot, valamint a biharugrai halból készített halpogácsát.

Bora Imre, a fesztivál főszervezője a sajtótájékoztatón a fesztivál gazdasági jelentőségét emelte ki, a rendezvény ma már az agrár- és élelmiszergazdaság, valamint az üzleti élet szereplőinek fontos találkozó helye. A csülökfesztivál a sertéshúst népszerűsíti, közvetve elősegíti Békés megyében a sertéstartás bővülését, amelyet a kormány kiemelten kezel.

A főszervező szólt arról, hogy a rendezvény százféle sörrel és csülökből készített gasztronómiai különlegességekkel várja a közönséget. A rendezvény négy napján esténként koncertek lesznek, fellép a Csík Zenekar, az Edda Művek, Csordás Ákos, Tóth Gabi, Rúzsa Magdi, a Hooligans, Kállay-Saunders András, az R-Go, a Saragossa Band és a Kaláka.

Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója azt hangsúlyozta: a teátrum a rendezvény ideje alatt naponta népszerű énekes, zenés táncos előadásokkal és műsorokkal várja a közönséget, a családosoknak pedig gyermekszínházi előadásokkal kedveskednek. A kulturális rendezvények zárásaként a közönség a Fölszállott a páva című televíziós tehetségkutató gálaműsorát láthatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.