Védelem az ultraibolya sugárzás ellen

Naptej helyett brokkolilé!

Egy, a brokkoli levéből készített kivonatról bebizonyosodott, hogy védi a bőrt az ultraibolya sugárzásról.

2008.08.14 13:59ideal.hu

Az aktív összetevő, amely ugyanolyan eredményesen véd az UV-sugárzástól, mint a legjobb naptejek, a szulforaphan névre hallgat. Bár sokféle zöldségben előfordul ez az összetevő, a legnagyobb koncentrációban a háromnapos brokkolihajtásokban található. A szulforaphan stimulálja a test sejtjeinek azon enzimjeit, amelyek a tumorok elpusztításáért felelősek. 

Az egyik ilyen enzim különösen az UV-sugárzás bőrre gyakorolt hatását oltja ki eredményesen. A tudóscsoport vezetője, Paul Talalay elmondta: különösen azért lelkesednek, mert a brokkolikivonatnak nincs semmilyen káros mellékhatása, és használata mellett a bőr továbbra is képes D-vitamint előállítani, amely elengedhetetlen a rák, a csontbetegségek és a depresszió megelőzéséhez.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.