Krónikus orvoshiány Lengyelországban

Negatív rekord: több mint egy hétig folyamatosan szolgálatban volt az orvos

Lengyelországban egy kórházi orvos több mint egy hétig volt folyamatosan szolgálatban, és ezzel új negatív rekordot állított fel hazájában.

2014.03.10 17:55MTI
freedigitalphotos.net

Ezt állapította meg a lengyel munkaügyi felügyelőség egy országos ellenőrzés során hétfői médiajelentések szerint. Az ideggyógyász szakorvos a dél-lengyelországi Nowy Sacz körzeti kórházában napközben betegeket gyógyított, éjjel pedig készenléti ügyeletet látott el - összesen 175 órán keresztül.

Egy korábbi ellenőrzés egy másik orvos esetében 120 órás szünet nélküli szolgálatot állapított meg. A munkaügyi felügyelőség országosan több mint 300 egészségügyi létesítményt vizsgált meg, miután sok orvos panaszt tett rendkívüli túlterheltség miatt.

"Sokan több mint 96 órát dolgoznak hetente, mert krónikus orvoshiány van" - idézte a lengyel Metro újság a munkaügyi felügyelőség zárójelentését. Lengyelországban átlagosan 2,2 orvos jut 1000 lakosra, míg az EU-átlag 3,5. Sok végzős orvostanhallgató Nyugatra megy dolgozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.