Az A vírus fertőz

15 európai országban van influenzajárvány

Uniós szomszédaink közül Horvátország és Szlovénia mellett Ausztriában is kiterjedt járvány van. És Magyarországon?

2014.03.01 12:05MTI

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentéséből kiderült az is, hogy a kontinens déli részén visszaszorulóban van a járvány: Bulgária, Portugália és Spanyolország már legalább három egymást követő héten számolt be az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók számának csökkenéséről, és már Olaszországban is kevesebb a beteg. Ugyanakkor még mindig többségben vannak azok az országok, ahol nőtt a megbetegedések száma, így Magyarországon is.

A betegektől vett légúti mintákból a pozitív esetek 98 százalékban túlnyomórészt továbbra is az influenza A vírusok jelenlétét mutatták ki a laboratóriumi vizsgálatok - közölte az ÁNTSZ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.