Képzés és foglalkoztatás

Mi kell a romaintegrációhoz?

Két kulcsa is van a cigány kisebbségek társadalmi integrációjának.

2014.02.27 14:25MTI

A képzés és a foglalkoztatás a két kulcsszó a romák befogadásához - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Brüsszelben az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság plenáris ülésén, a romaintegrációs stratégiákról szóló vitában.

A 2011-es magyar EU-elnökség alatt fogadták el a romák társadalmi befogadásáról szóló uniós keretstratégiát. E stratégia eddigi megvalósulásának áttekintésére vállalkozott az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság, amely olyan, az EU-hoz kapcsolódó tanácsadó szerv, amelyen keresztül az európai munkaadók, a munkavállalók, illetve más érdekcsoportok adhatnak hangot az uniós ügyekkel kapcsolatos nézeteiknek.

A testület plenáris ülésén Balog Zoltán adott tájékoztatást a magyarországi eredményekről.

"Nem vagyunk elégedettek, de valami mozgásba lendült" - összegezte a helyzetet a miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.