Makai

Visszaélésre készülnek a cigány közmunkások adataival?

"Egyre több fővárosi kerületből és számos településről érkeznek olyan jelzések, hogy a képzésekre küldött roma közmunkásokat - ha másként nem megy, akkor fenyegetőzéssel - igyekeznek rávenni személyes adataik megadására."

2014.01.08 08:55MTI

A Fővárosi Cigány Önkormányzat és a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke állítja, begyűjtik roma közmunkások személyes adatait, hogy tudtuk és beleegyezésük nélkül regisztrálják őket a nemzetiségi névjegyzékben.

Makai István a szerdai Népszabadságban megjelent cikkben elmondta: egyre több fővárosi kerületből és számos településről érkeznek olyan jelzések, hogy a képzésekre küldött roma közmunkásokat - ha másként nem megy, akkor fenyegetőzéssel - igyekeznek rávenni személyes adataik megadására.

A lap kitér arra is, hogy azok, akik a nemzetiségi névjegyzékben szerepelnek, a nemzetiségi listákra szavazhatnak, pártlistákra nem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.