Radiátor Gomez azért még lehet?

Tiltólistára került néhány keresztnév Mexikóban

Hatvanegy furcsa, illetve megbotránkoztató név betiltásáról szóló törvény lépett életbe a héten az északnyugat-mexikói Sonora államban, hogy a szülők többé ne adhassanak a Facebookhoz és a Rambóhoz hasonló keresztnevet a gyermeküknek.

2014.02.13 06:30MTI
Hát nem cuki a kis José Körülmetélés Mendoza?

A tiltólistára került nevek mindegyike már legalább egyszer szerepel az állam valamelyik anyakönyvi hivatalában - mondta el Cristina Ramirez, az állam illetékese, hozzátéve, hogy a lista tovább bővülhet a hivatalokban folyó kutatómunka eredményeitől függően.

A 61 furcsa és megbotránkoztató név betiltásáról szóló törvény a hét elején lépett hatályba. "A törvény nagyon egyértelműen megfogalmazza, hogy tilos a gyerekeknek olyan illetlen, vagy értelmetlen nevet adni, amely a későbbiekben a piszkálásukhoz, zaklatásukhoz vezethet.

Ramirez szerint Navojoa városában egy kisfiú nemrég a Juan Calzon (Bugyi János), míg egy kislány - feltehetőleg a néhai walesi hercegnő után - a Lady Di nevet kapta. A tiltólistára került nevek között szerepel tovább a Marciana (marslakó) és a Circuncision (körülmetélés). Utóbbiakat egy kislány, illetve egy kisfiú viseli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.