A britek megtiltják

Tilos lesz a dohányzás a gyerekeket is szállító autókban

Rövidesen betiltják a dohányzást Nagy-Britanniában azokban a személyautókban, amelyekben gyermek is utazik.

2014.02.11 19:59MTI
freedigitalphotos.net

A kormány megerősítette, hogy miután hétfőn megkapták a tilalom bevezetéséhez szükséges parlamenti felhatalmazást, még a 2015 májusi választások előtt életbe léptetik a dohányzási korlátozást.

A tilalom része egy nagyobb csomagnak, amely a passzív dohányzás fiatalokra gyakorolt káros hatásának csökkentését célozza.

Bevezetését egészségügyi aktivisták és ellenzéki munkáspárti képviselők követelték, miután kutatók kimutatták, hogy a személyautó szűk, zárt terében való dohányzás koncentráltabb hatásnak teszi ki a gyerekeket, és egészségkárosodást okozhat.

Egyes parlamenti képviselők és lobbisták elítélték a tervezett tilalmat, mert szerintük az beavatkozik az emberek magánszférájába.

A BAT dohánykonszern egyetért azzal, hogy gyerekeket nem szabad kitenni cigarettafüstnek olyan szűk és zárt térben, mint egy személyautó, de nem szeretné, ha a tilalmat kiterjesztenék azokra az amúgy gyermekek által is rendszeresen használt autókra is, amelyekben éppen nem tartózkodik kiskorú.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.