A magánnyugdíj-einstand után nem meglepő

Az államtól várják a nyugdíjat az aktív magyar munkavállalók

Magyarországon a megkérdezettek 76 százaléka szerint az állam feladata a nyugdíj biztosítása, ugyanakkor 88 százalékuk azon a véleményen van, hogy mire ők nyugdíjba mennek, az állami nyugdíjrendszer alig fog működni.

2014.02.09 01:30MTI

Az 500 fős, országos, az aktív munkavállalók körében végzett reprezentatív vizsgálat arra is fényt derített, hogy a megkérdezettek 22 százaléka helyezte első helyre az öngondoskodást, de még egyszer ennyien - 40 százalék - jelezték azt, hogy valamit tesznek is az előtakarékosságért.

Arra a kérdésre, hogy miképpen aránylik majd a nyugdíjuk az utolsó bérükhöz, mindössze 13 százalékuk vélte azt, hogy a kettő megegyezik.

A nyugdíjas kori kiadás csökkentésére tippelt a megkérdezettek 91 százaléka. A Union Biztosító közleménye azonban megjegyzi, hogy az egészségügyi kiadások ebben az életkorban emelkednek meg drasztikusan, így a kiadásokat nehéz csökkenteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.