Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Majdnem egymilliót "keres" egy magyar nyugdíjas

Jelenleg 868 080 forintot kap kézhez a legirigyeltebb nyugdíjas, a minimális nyugdíj több mint harmincszorosát.

2014.02.08 23:30MTI

A Blikk szombati számában Szőke Lovas Zsuzsa, az ONYF sajtótitkára elmondta: a legtöbb esetben az ilyen magas nyugdíj úgy érdemelhető ki, ha az érintett messze a korhatár fölött, gyakran 75-80 évesen, vagy még idősebb korban megy nyugdíjba.

Azok, akik a korhatár fölött, a nyugdíj megállapítása nélkül tovább dolgoznak, évi 6 százalékos emelésre szereznek jogot. Így aki 16-17 évet dolgozik a korhatár felett, megkétszerezi az egyébként neki járó nyugdíjat - mondta.

Eddig nem sokan tudtak élni a "duplázás" lehetőségével: összesen hat nyugdíjas kap 600 ezer forint fölött, de 300 ezer forint fölött is csak kevesebb mint háromezer (az öregségi nyugdíjasok felső tizedébe 196 ezren tartoznak).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.