"Pápai Harley-Davidson"

Sokszoros áron kelt el Ferenc pápa Harley-Davidsonja

A várt 12-15 ezer euró helyett 241 500 euróért (74 millió forint) kelt el egy párizsi árverésen egy Harley-Davidson motorkerékpár, amelyet a gyártó ajándékozott Ferenc pápának tavaly nyáron a márka 110. születésnapja alkalmából.

2014.02.06 16:25MTI

Az 1,585 literes Dyna Super Glide Custom katalógusmodellt jótékony célból bocsátotta árverésre a katolikus egyházfő, a bevételből a római Karitász katolikus segélyszervezet újíthatja fel és bővítheti hajléktalanszállóit, illetve ingyenkonyháit.

A pápa soha nem vezette a márkás motorkerékpárt, de novemberben egy külön szertartás keretében ráírta nevét a jármű üzemanyagtartályára. A közismerten szerény Jorge Bergoglio Buenos Aires érsekeként főleg a közösségi közlekedést használta.

A "pápai Harley-Davidson"-t egy internetes licitáló vitte el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.